Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kicsiket váró óvodapedagógusok

Aranyalma Óvoda

Kék csoport

Kedves új, kiscsoportba készülő gyerekek és szülők!

Nehéz úgy bármit is írni, vagy mondani, hogy még nem láttuk egymást, elmaradt a személyes találkozás, az óvoda megismerése. Arra gondoltunk, hogy esetleg segít  Önöknek és nekünk is, ha néhány dolgot elmesélünk magunkról, óvodai mindennapjainkról.

Az Aranyalma Óvoda Kék csoportja lesz szeptembertől az egyik, amelyik kiscsoportos gyerekeket vár. Ebben a csoportban Judit és Ibolya nénik az óvodapedagógusok, dadusunk pedig Szende néni.

Szeretnénk, ha örömmel, az új történések iránti kíváncsisággal érkeznének meg hozzánk. Szeretnénk, ha a legfontosabb mindannyiunk számára az lenne, ha a kisgyerekek szívesen indulnának óvodába, és ott jól és biztonságban éreznék magukat.Szeretnénk, ha Önök nyugalommal hoznák és bizalommal hagynák nálunk gyermekeiket.

Kéjük a kedves szülőket, hogy ne rémüljenek meg attól, ha eleinte kicsinyük sír, amikor otthonról indulni, sír amikor ott van az oviban. Az sem baj, ha ez néhány napnál tovább tart.

Kérjük fogadják el tőlünk ígéretként, hogy mindig

- szeretettel nyugtatjuk meg őket,

- figyelmüket minden tudásunkkal lefoglaljuk,

- érdeklődésüket a lehető legtöbb irányba kinyitjuk,

- a minden gyermekben benne rejlő tehetséget fejleszteni fogjuk.

Ebben a csodálatos és legemberibb folyamatban szükségünk van egymás segítésére, hiszen az alap mindig a családi nevelés, és ehhez csatlakozva az óvodapedagógusokkal, dajkákkal, technikai dolgozókkal együtt képesek vagyunk minden szükségletet biztosítani a gyerekek számára.

Bizonyára Önök is úgy gondolják, ahogy mi is hogy a 3-6 éves korú gyermek számára a legfontosabb tevékenység a játék. Mi erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Szeretnénk, ha  az iskolába indulás előtt eljutnának oda, hogy a játék által képesek legyenek:

- kommunikálni egymással, hisz a beszéd tesz emberré minket,

- verekedés nélkül, csupán ( nyilván a legtöbb esetben ) vitázni,

- észrevenni, hogy valakinek segítségre van szüksége, és a segítséget magunkból fakadóan nyújtani,

- elfogadni, hogy másoknak is van  mondandójuk és azt valamelyes türelemmel kivárni,

- önállóan cselekvő, önálló gondolatokkal, kérdésekkel rendelkező személyiségekké válni.

Kérjük, bízzanak bennünk, eljutnak ide a csemeték, csak a lehetőséget kell megadni nekik.

A napi játéktevékenységbe csempésszük be a "foglalkozásokat", mely tekintetében a legfontosabb szempont mindkét óvodapedagógusnál, hogy nem úgynevezett frontális, hanem egyéni fejlesztésben valósítjuk meg. Ezáltal tudjuk az óvodai úton egyenként végig vezetni a gyerekeket, egyéniségeket nevelni belőlük. Természetesen Önökkel együtt.

A legfontosabb kérés: szeretnénk, ha bármi gondjuk adódik akár családi, akár óvodai, tiszteljenek meg bennünket azzal, hogy első gondolatuk az legyen:

IDŐT KÉRÜNK, ÜLJÜNK LE EGY KÁVÉ VAGY TEA MELLÉ ÉS BESZÉLJÜK MEG.

Segítségüket előre is köszönjük, szeretettel várjuk Önöket:

rozsa-ibolya.jpg     szende.jpgchripko-judit.jpeg

        Ibolya néni                                    Szende néni                                      Judit néni

     Óvodapedagógus                                    Dajka                                      Óvodapedagógus

 

 

Piros csoport

Kedves Szülők!

Nagy szeretettel várjuk a szeptembertől óvodába készülő kisgyermekeket, és előre is köszönjük a kedves szülők bizalmát, ha a legnagyobb kincsüket, gyermeküket ránk bízzák!

Tudjuk, hogy a kicsiknek ebben az életkorban a legfontosabb a szülő, a család, az érzelmi kötődések és a rend, a rendszeresség. Mindezeknek megléte, megtapasztalása, megszokása adhat biztonságot, biztos alapot az életben való elinduláshoz, a minket körülvevő világ törvényeinek megismeréséhez.

A családi nevelés alapjához szeretnénk kapcsolódni, hogy a gyermekek nálunk is hasonló szeretetben, biztonságban érezhessék magukat. Úgy gondoljuk, hogy ahhoz, hogy egy nagy "családdá" válhassunk fontos, hogy - úgy mint egy jól működő családban szokás- minél jobban megismerjük egymást, egyeztessük elképzeléseinket, elvárásainkat, nevelési elveinket, figyeljünk egymás igényeire, mindent beszéljünk meg és a megbeszélteket igyekezzünk betartani.

Legyünk mindig őszinték egymással, hiszen nincs olyan probléma, amire ne lehetne valamilyen megoldást találni.Úgy tartjuk, hogy a jól működő kapcsolatok alapja a kölcsönös bizalom és az őszinteség.

Erről az alapról indulva igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a gyermekek elfogadó, szeretetteljes légkörben kibonthassák a bennük rejlő képességeket, folyamatosan fejlődhessenek és megvalósíthassák az élet igazi célját, megtanuljanak boldogok lenni.Az örömteli együttléthez, boldog tevékenykedéshez igyekszünk az óvodában minden feltételt megteremteni, mind fizikai, mind lelki szinten.

Tudjuk, hogy a gyermekek számára az élet játék, a játékos tevékenységek segítségével ismerkednek a világgal.Az óvodai mindennapokban a játék a legfőbb tevékenység.

Csoportunkban minden óvodai korosztálynak és fejlettségi szintnek megfelelő változatos játékszerek állnak a gyerekek rendelkezésére. A szabad játék mellet igyekszünk felkelteni a gyerekek érdeklődését minden nap különféle műveltségi területek és témák bemutatásával. Sokat énekelünk, verselünk, mondókázunk, mesélünk, rajzolunk, kézműveskedünk. No és nagyon szeretünk beszélgetni! Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásra, a természet megfigyelésére. Szeretünk minél több időt tölteni a szabadban, a természet közelségében. Valljuk, hogy nincs rossz idő, csak rossz öltözet! Természetesen elsődleges szempontként óvjuk a kicsik testi épségét és egészségét, de szeretjük megéreztetni a természet érdekességeit, csodáit testközelből, minden érzékszervükkel tapasztalatokat szerezve.

Az egészséges életmódra nevelés és a saját tapasztalatszerzés általi tanulást kiemelt fontosságúnak tartjuk!

Minden gyermek egy külön egyéniség, egy kis mag, akiben benne van a csoda ígérete. Igyekszünk az egyéni fejlődési utat megismerni, feltárni, kibontani úgy, hogy közben a gyerekek fokozatosan megtanulják felismerni  és tiszteletben tartani, elfogadni a többiek sajátos útját is.Hisszük, hogy jóindulattal, türelemmel, hittel, közös akarattal a közös céljainkat közös erővel el tudjuk érni!

Kérjük a kedves szülőket, hogy meséljenek sokat a gyermekeknek már előre is az óvodai élet szépségeiről, hogy ugyanolyan lelkesen és örömmel várják ők is a mielőbbi személyes találkozást, mint ahogy azt mi tesszük.

Ági és Zsuzsi óvó néni és Niki dadus néni

                                                                                                                            

csefalvai-agi.jpegbak-zsuzsi.jpgniki.jpg

              Ági néni                                     Zsuzsi néni                                                                   Niki néni

        Óvodapedagógus                           Óvodapedagógus                                                              Dajka néni

 

 

                                          Mindkét csoportban segít Judit néni a pedagógiai asszisztens.

juci.jpeg

 

 

Kertvárosi Tagóvoda

 

Katica csoport

A 2019-20-as nevelési évben vegyes csoportunk volt ( kis-nagy). Így szeptembertől a középsősök mellé kiscsoportosokat várunk nagy-nagy szeretettel.

Legfontosabb feladatunknak tartjuk az érzelmi biztonság megteremtését, hiszen elsődleges célunk, hogy minden gyermek szeresse meg az óvodát, a csoportját, szeressen ide járni, ahol derűs, kiegyensúlyozott, szeretetteljes légkör veszi körül.Fontosnak tartjuk, hogy bármilyen kéréssel, problémával bátran forduljanak hozzánk.

Mivel az óvodás korú gyermekek elsődleges tevékenysége a játék, ezért a tevékenységek, fejlesztések is játékos formában történnek. Figyelembe vesszük az egyéni és életkori sajátosságokat, törekszünk az élményszerű tapasztalatszerzéssel fejleszteni gyermekeinket. Fontosnak tartjuk a hagyományokat, ünnepeket, melyekre az érzelmi ráhangolódás fokozza a gyermekek közösségbe tartozását.

Óvodánk hagyományai közé tartozik a szüreti mulatság, közös programok a szülőkkel ( karácsony előtti kézműveskedés, húsvétvárás, gyermeknap...stb), néptánc foglalkozások egész évben.

Naponta 1-1,5 órát a szabad levegőn töltünk, természetesen az időjárástól függően. Figyelünk a mozgásra és az egészségtudatos életmód kialakítására. Óvodánk udvara lehetőséget biztosít a sokféle mozgásra, a testvérek, barátok találkozására, együtt játszásra.

brunary.jpghalasz-evi.jpeg

                  Márti néni                                      Évi néni

              óvodapedagógus                               Dajka néni

 

 

Süni csoport

A Süni csoportban Ági néni és Noémi néni óvodapedagógusok várják nagy szeretettel a kiscsoportos gyermekeket. Munkájukat segíti Barbi néni dadus néni.

Óvodánk négy csoportos családias hangulatú. Termeink tágasak és az udvaron hatalmas fák nyáron kellemes árnyékot adnak, ahol a gyermekek a nap részét tölthetik. Éppen ezért a napirendet évszaktól függetlenül úgy tervezzük és szervezzük meg, hogy a lehető legtöbbet lehessünk az udvaron. Az óvoda elhelyezkedése sok helyszíni programra ad lehetőséget, amit minden esetben kihasználunk. ( Tarzan park, Ifjúsági házban kulturális programok, Farkaserdő, Rex állatotthon...stb)

A csoportszobákban is tartalmas és ötletes elfoglaltságokkal neveljük a gyermekeket, akik a közösen eltöltött 3 év után - fájó szívvel - érzelmileg és értelmileg felkészítve engedünk iskolába.

                                                                                                       noemi.jpg

bujdi-agi.jpg                                                  

     

                          Ági néni                                                                                            Noémi néni

                   óvodapedagógus                                                                                   óvodapedagógus

 

Minden csoport munkáját segíti:

 

lenko-erika.jpeg

Erika néni

pedagógiai asszisztens

 
 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Január / 2021 >>


Statisztika

Most: 2
Összes: 87315
30 nap: 2699
24 óra: 77