Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiscsoportosokat váró óvónénik

Kedves Szülők!

A következő tanévben az Aranyalma Óvodában két csoportban, a Kertvárosi Tagóvodában egy csoportban várják a leendő kiscsoportos gyerekeket. Engedjék meg, hogy ha már személyesen nem találkozhatunk,egy kicsit bemutatkozhassanak Önöknek a csoportokban dolgozó óvónénik, dajka nénik.

Aranyalma Óvoda

Napocska csoport (kiscsoport)

                                                                  napocska-csoport.jpeg

 

Kedves Szülők!

2021 szeptemberétől új kiscsoporttal indul a Napocska csoport élete!

Óvodapedagógusok: Piroska Júlia ( Julika néni), Ferentzi Szilvia ( Szilvi néni)

Dajka néni: Fábián Lászlóné ( Ildi néni)

Julika néni 40 éve óvónéni, hatalmas tapasztalattal bír. Iskoláit nézve magasan képzett, folyamatosan frissen tartja ismereteit, ennek köszönhető az, hogy gondolkodása modern maradt.

Szilvi néni két éve végezte el az Óvodapedagógus képzést a Károli Gáspár Református Egyetemen. Szakmai tapasztalata hat évre nyúlik vissza, élettapasztalata ennél jóval többre. A pályán ugyan még fiatalnak számít, azonban a pályakezdők lelkesedésével és határtalan szeretettel fordul a gyermekek felé. Saját gyermekeivel nemrég átélte az óvodáskorú gyermekek szüleinek mindennapi problémáit, aggodalmait, így könnyen tud még azonosulni a családok gondolkodásával.

Ildi néni több mint 20 éve dolgozik dadus néniként. Mindennapjait a láthatatlan gondoskodás teszi ki. A gyermekek tiszta, rendezett csoportba érkeznek nap mint nap neki köszönhetően. Az ápolásukban, öltöztetésükben, felügyeletükben nagy segítség a pedagógusoknak. Ildi néni már háromszoros nagymama, így a kisgyermekek igényeit otthonról is jól ismeri.

Mi hárman nagyon összehangoltan tudunk együtt dolgozni, azonos nevelési elveket vallunk. A gyermekeket szeretettel és gondoskodással vesszük körbe, sok mesével, verssel, mondókával ismertetjük meg őket. Érdekes , izgalmas játékokat találunk ki, mellyel folyamatosan fejlesztjük őket, ismereteiket bővítjük. Nagyon fontosnak tarjuk a levegőn töltött időt, így ha az időjárás engedi, minden nap kimegyünk az udvarra, ott is mozgunk, vizsgálódunk, alkotunk, játszunk. Szeretünk élményt adni a gyerekeknek, az motivál minket, ha boldognak látjuk csoportunkat.

Bízunk abban, ha szeretettel fordulunk a gyermekek felé, akkor könnyebben elfogadja nevelésünket, szófogadóbb, lelkesebb lesz a közös munkában. Fontosnak tartjuk a jó csoportlégkört, valamint azt, hogy a gyermekek bizalommal forduljanak felénk.Fontos szerintünk az is, hogy a családokkal jó kapcsolatot ápoljunk, hogy mindig nyitottak legyünk egymásra, a kérdéseinket meg tudjuk beszélni.

2021 szeptembertől izgatottan várjuk a következő csoportunkat, kis Napocskáinkat!

 

Lenge csoport  ( vegyes csoport)

                                              zold-csoport.jpg

 

Óvodapedagógusok: Ipacs Ferencné ( Márti néni         

                                  Lovas Csenge

Dajka néni              :  Burai Krisztina

 

Szeretettel várjuk a szeptemberben érkező új kiscsoportosokat a nagyok mellé csoportunkba. Jókedvű, nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben telnek napjaink. Segítőkész be, és elfogadó felnőttek, gyermekek segítik át a beszokás nehézségein a leendő ovisainkat. A sok játék mellett tudásukat projekt módszerrel bővítjük.l Igyekszünk a családokkal őszinte, nyílt partneri kapcsolatot építeni, mely az együttműködés alapja a gyermekek nevelésében. Lehetőségeinkhez, és a körülményekhez mérten szeretnénk minél több szülős programot szervezni.

 

Kertvárosi Tagóvoda

 

Maci csoport ( vegyes csoport)

 

                                                    szendi-agi2.jpg

 

          Szendefi Istvánné (Ági néni)

                óvodapedagógus

 

 

                                                              gergely-kriszti.jpeg

             Gergely Krisztina

            óvodapedagógus

 

Szendefi Istvánné Ági néni vagyok. Közel 40 éve áll első helyen életemben a gyermekek szeretete, elfogadása, fejlesztése az óvodában. Vallom, hogy szeretettel, a család nyújtotta biztos alapokat tovább tudom vinni itt az óvodában. Fontosnak tartom a biztonságot, szeretetet,és azt, hogy gyermekeink a kiegyensúlyozott szabályokra és napirendre támaszkodva maximálisan tudjanak fejlődni, és önmagukhoz képest a legnagyobb fejlődést tudják mutatni. Ezen az úton Gergely Krisztina óvónéni, és Berta Józsefné Kati néni dadus néni is magáénak vallja a feladatokat. Több éve dolgozunk együtt, elveink, nézeteink összhangban vannak, s úgy éljük mindennapjainkat mint egy nagy család. Napjainkat sok mese, dal, vizuális tevékenység, mozgás, játék tölti ki. Sok időt tartózkodunk a szabadban is. Remélem új kicsikéink is ugyanolyan jól fogják érezni magukat, mint a mostani "Macikák".